Castraveti bulgaresti murati in otet

Share

Castravetii bulgaresti murati in otet sunt buni pentru la iarna, dar nu numai. Ii puteti consuma impreuna cu o multime de aperitive si mancaruri.

Castraveti bulgaresti murati in otet

Castravetii bulgaresti murati in otet sunt renumiti pentru gustul lor dulce-acrisor si pot rezista conservati in stare excelenta pentru o perioada foarte indelungata de timp. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru cinci borcane a cate 800 g fiecare.

Ingrediente pentru castraveti bulgaresti murati in otet:

  • 2 kg castraveti sanatosi
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapa proaspata
  • 20 linguri de otet
  • 3 flori de marar
  • 5 lingurite de zahar granulat
  • 5 lingurite de sare de masa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • optional: 5 foi de dafin mici

Mod de preparare pentru castraveti bulgaresti murati in otet:

  • Curatati ceapa si o taiati sub forma de solizisori.
  • Curatati morcovii si ii taiati rondele.
  • Spalati castravetii si ii asezati in cinci borcane a cate 800 g fiecare.
  • In fiecare borcan, puneti cateva rondele de morcov, cativa solzisori de ceapa, 10 – 15 boabe de piper, o lingurita boabe de mustar, o floare de marar, o lingurita de sare, o lingurita de zahar, patru linguri de otet si optional, o foaie de dafin; adaugati apa sa se completeze restul borcanului.
  • Fixati bine capacele, apoi asezati borcanele la fiert pentru 15 minute, la bain-marie…
  • Dupa ce s-au fiert, le lasati se raceasca in apa si apoi le depozitati intr-o camara neaparat intunecata si racoroasa.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news