Checul cu fructe confiate și rahat este o rețetă delicioasă, care îmbină textura pufoasă a checului, cu aroma oferită de fructele confiate.
Checul cu fructe confiate și rahat este gata în circa o oră și jumătate și poate fi servit oricând, mai ales la ocazii sau de sărbători.
Ingrediente pentru chec cu fructe confiate și rahat:
- 4 ouă
- 200 g unt
- 300 g făină cernută
- 100 ml lapte
- 200 g zahăr pudră
- 1-2 pliculețe zahăr vanilat
- o lingură de coniac sau rom
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf de copt
- 150 g stafide
- 200 g smochine confiate
- 100 g rahat tăiat bucățele
- 100 g alune de pădure
- 150 g nuci
- un praf de sare
Mod de preparare pentru chec cu fructe confiate și rahat:
- Într-un bol, frecați untul cu zahărul pudră și un praf de sare, apoi adăugați coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat, după care adăugați pe rând gălbenușurile și amestecați bine.
- Stingeți praful de copt în zeama de lămâie și îl adăugați peste amestecul cu gălbenușuri.
- Într-un alt bol, bateți albușurile până devin spumă.
- Adăugați peste amestecul cu gălbenușuri laptele și albușurile bătute.
- Puneți stafidele într-un bol mic și le stropiți cu o lingură de coniac sau rom.
- Coaceți nucile și alunele de pădure, apoi le mărunțiți.
- Adăugați în compoziția formată și stafidele stropite cu coniac sau rom, bucățile de rahat, nucile și alunele de pădure coapte și mărunțite.
- Adăugați și făina cernută și amestecați ușor totul, într-un singur sens.
- Încingeți cuptorul și tapetați o tavă cu hârtie pentru copt.
- Turnați compoziția în tavă și o introduceți la cuptor.
- După ce s-a copt checul, îl lăsați să se răcească la temperatura camerei.
- Pudrați checul cu zahăr pudră.
- Opțional, puteți folosi pentru decor smochine confiate, tăiate sub formă de feliuțe…
Poftă bună!