Chec cu fructe confiate și rahat

Share

Checul cu fructe confiate și rahat este o rețetă delicioasă, care îmbină textura pufoasă a checului, cu aroma oferită de fructele confiate.

Chec cu fructe confiate și rahat

Checul cu fructe confiate și rahat este gata în circa o oră și jumătate și poate fi servit oricând, mai ales la ocazii sau de sărbători.

Ingrediente pentru chec cu fructe confiate și rahat:

  • 4 ouă
  • 200 g unt
  • 300 g făină cernută
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahăr pudră
  • 1-2 pliculețe zahăr vanilat
  • o lingură de coniac sau rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de copt
  • 150 g stafide
  • 200 g smochine confiate
  • 100 g rahat tăiat bucățele
  • 100 g alune de pădure
  • 150 g nuci
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru chec cu fructe confiate și rahat:

  • Într-un bol, frecați untul cu zahărul pudră și un praf de sare, apoi adăugați coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat, după care adăugați pe rând gălbenușurile și amestecați bine.
  • Stingeți praful de copt în zeama de lămâie și îl adăugați peste amestecul cu gălbenușuri.
  • Într-un alt bol, bateți albușurile până devin spumă.
  • Adăugați peste amestecul cu gălbenușuri laptele și albușurile bătute.
  • Puneți stafidele într-un bol mic și le stropiți cu o lingură de coniac sau rom.
  • Coaceți nucile și alunele de pădure, apoi le mărunțiți.
  • Adăugați în compoziția formată și stafidele stropite cu coniac sau rom, bucățile de rahat, nucile și alunele de pădure coapte și mărunțite.
  • Adăugați și făina cernută și amestecați ușor totul, într-un singur sens.
  • Încingeți cuptorul și tapetați o tavă cu hârtie pentru copt.
  • Turnați compoziția în tavă și o introduceți la cuptor.
  • După ce s-a copt checul, îl lăsați să se răcească la temperatura camerei.
  • Pudrați checul cu zahăr pudră.
  • Opțional, puteți folosi pentru decor smochine confiate, tăiate sub formă de feliuțe…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente