Home / RETETE / Chec „Zebră”

Chec „Zebră”

Checul „Zebră” este o rețetă pe care o putem regăsi în mai multe variante, iar aceasta este una de post.

Chec Zebră

Checul „Zebră” este delicios și poartă acest nume datorită aspectului rezultat din felul în care se pune un amestec realizat din cacao în aluat.

Ingrediente pentru chec „Zebră”:

  • 1 + ½ cană de făină
  • o cană de lapte de soia
  • 1/3 cană de ulei
  • o linguriță de oțet
  • o cană de zahăr granulat
  • o linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 + ½ până la 2 lingurițe de cacao pudră
  • Opțional: o linguriță extract de vanilie

Mod de preparare pentru chec „Zebră” :

  • Încingeți cuptorul la 175ºC. Aveți nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 20 sau 23 cm în care să puneți hârtie pentru copt sau pe care o puteți tapeta cu făină ori o puteți unge cu ulei, după cum doriți.
  • Într-un bol mare, amestecați bine făina, zahărul granulat, puțină sare și praful de copt.
  • Într-un alt bol, mai mic, amestecați laptele de soia, oțetul, uleiul și, opțional, extractul de vanilie, după care turnați această compoziție peste amestecul din bolul mare și amestecați ușor să se încorporeze.
  • Puneți jumătate din aluat într-un alt bol și adăugați cacaua, apoi amestecați bine.
  • Folosiți o lingură-cupă pentru înghețată (tip clește). Puneți o lingură din aluatul cu cacao în tava rotundă, apoi luați o lingură de aluat alb pe care îl puneți în mijlocul combinației care conține cacao, tot în tavă. Lăsați aluatul alb să se întindă în mod natural, fără a interveni în el și fără a înclina tava. Puneți o lingură din compoziția ce are cacao în mijlocul aluatului alb pe care l-ați pus anterior și o lăsați și pe aceea să se întindă natural. Procedați la fel în continuare de mai multe ori, până când se termină aluatul, fără a aștepta prea mult timp între adăugări (încercați să aveți un ritm constant).
  • Introduceți tava rotundă la cuptor pentru circa 25 – 30 de minute.
  • După ce trece testul cu scobitoarea, opriți focul și lăsați checul să se răcorească pentru 15 minute în interiorul cuptorului, apoi îl scoateți deoparte ca să se răcească în totalitate și îl porționați…

Poftă bună!