Cheesecake cu afine și lămâie

Share

Cheesecake-ul cu afine și lămâie este o rețetă de prăjitură delicioasă, asemănătoare cu o tartă, potrivită oricărei ocazii.

Cheesecake cu afine și lămâie

Cheesecake-ul cu afine și lămâie este un desert savuros. Această versiune conține fulgi de ovăz, un amestec de cremă de brânză cu smântână, afine, zeamă și coajă de lămâie, iar deasupra are o glazură formată din pastă de zahăr (disponibilă în supermarketuri).

Ingrediente pentru cheesecake cu afine și lămâie:

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 5 lingurițe de miere
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • 150 g margarină, plus încă puțin pentru uns tava
  • 300 g afine
  • 75 g zahăr pudră
  • 600 g cremă de brânză
  • 250 ml smântână
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 3 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 100 g pastă de zahăr pentru glazură

Mod de preparare pentru cheesecake cu afine și lămâie:

  • Încingeți cuptorul la 150°C.
  • Amestecați fulgii de ovăz cu zahărul brun și mierea, apoi puneți amestecul în tava pentru copt și lăsați la cuptor pentru 20-25 de minute, până se rumenește ușor și devine crocant.
  • Topiți margarina într-o tigaie adâncă, adăugați amestecul cu fulgi de ovăz și amestecați bine.
  • Ungeți cu margarină o formă rotundă pentru copt cu diametrul de 23 cm și puneți pe marginile sale hârtie pentru copt. Presați amestecul cu fulgi de ovăz la baza formei pentru copt, încât să fie un strat uniform.
  • Puneți într-o tigaie adâncă zahărul pudră și trei lingurițe de apă și lăsați să ajungă în punctul de fierbere, apoi reduceți temperatura, încât să fiarbă la foc mic pentru două-trei minute sau până când zahărul pudră s-a dizolvat complet, iar lichidul capătă consistența unui sirop; adăugați afinele și le lăsați să fiarbă la foc mic pentru două minute, până când s-au înmuiat puțin. Luați tigaia de pe foc și le treceți printr-o strecurătoare, lăsând zeama să se scurgă într-un bol, dar nu aruncați afinele, ci le lăsați să se răcească în totalitate.
  • Într-un alt bol, amestecați bine crema de brânză cu smântâna, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie și pasta de zahăr pentru glazură. Adăugați jumătate din afine, amestecați bine cu o lingură și puneți peste amestecul cu fulgi de ovăz; neteziți la suprafață folosind o paletă. Lăsați să stea deoparte pentru cel puțin patru ore, de preferință, chiar peste noapte…
  • După aceea, scoateți compoziția din forma rotundă și o așezați pe un platou de servit. Adăugați deasupra cheesecake-ului restul de afine și stropiți cu siropul de afine.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news