Home / RETETE / Chiftele cu carne de vita si cartofi

Chiftele cu carne de vita si cartofi

Chiftelele cu carne de vita si cartofi reprezinta o reteta culinara satioasa, ce poate fi preparata atat pentru pranz, cat si pentru cina.

Chiftele cu carne de vita si cartofi

De asemenea, chiftelele cu carne de vita si cartofi reprezinta o mancare ce poate fi servita la mesele festive, la aniversari, de sarbatori sau chiar pot fi luate la pachet pentru a fi consumate la locul de munca ori la scoala.

Ingrediente pentru chiftele cu carne de vita si cartofi:

  • 400 grame carne de vita, tocata
  • 450 grame piure cartofi
  • 140 grame mazare
  • 85 grame pesmet
  • 50 grame faina
  • 1 cub concentrat de vita
  • 2 oua batute
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • ulei
  • fasole gatita in sos de rosii, pentru servire
  • salata, pentru servire

Mod de preparare pentru chiftele cu carne de vita si cartofi:

  • Chiftelele cu carne de vita si cartofi se prepara repede si usor, gustul fiind unul aromat, inconfundabil. Se va cali fara ulei carnea de vita tocata, pana se rumeneste, se va amesteca impreuna cu un cub de concentrat sfaramat, se va adauga o lingura de faina si se va amesteca foarte bine, dupa care se vor adauga sosul Worcestershire si mazarea.
  • Amestecul obtinut se va rasturna intr-un vas si se va lasa la racit, inainte de a se adauga piureul de cartofi. Se vor modela sase chiftele, se va presara faina ramasa si se vor da prin ou batut si pesmet, apoi se vor lasa sa se odihneasca pret de 15 minute.
  • Se va incinge uleiul intr-o tigaie mare si se vor praji chiftelele pret de patru minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie.
  • Se vor condimenta si se vor servi cu fasole si/sau salata…

Pofta buna!