Chiftele de linte și măsline

Share

Chiftelele de linte și măsline sunt sățioase, ușor de preparat, au un gust delicios și le puteți consuma ca atare sau cu o salată ori sos.

Chiftele de linte și măsline

Chiftelele de linte și măsline sunt gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara circa 15 bucăți.

Ingrediente pentru chiftele de linte și măsline:

  • o cană de linte roșie
  • o ceapă potrivit de mare, tocată
  • ½ cană de măsline negre tăiate feliuțe
  • 4 linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • o mână de pătrunjel verde, tocat
  • 2 linguri de in măcinat
  • 3 linguri de apă
  • ⅔ cană de pesmet
  • puțin ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru chiftele de linte și măsline:

  • Într-un bol mic, amestecați inul măcinat cu cele trei linguri de apă și le lăsați pentru circa cinci minute, ca să capete o consistență îngroșată.
  • Fierbeți lintea la foc potrivit, pentru 15 minute, după care scurgeți foarte bine apa, transferați lintea într-un bol și o pasați cu o furculiță.
  • Adăugați peste linte inul amestecat cu apă, ceapa tocată, fulgii de drojdie inactivă, măslinele feliate, pătrunjelul tocat, pesmetul, sare și piper după gust, apoi amestecați bine.
  • În cazul în care compoziția nu este ușor de modelat, mai adăugați puțin pesmet.
  • Formați chiftelele.
  • Încingeți puțin ulei în tigaie și prăjiți chiftelele câte două minute pe fiecare parte…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news