Ciorbă de fasole boabe cu tarhon

423

Ciorba de fasole boabe cu tarhon reprezintă o rețetă de ciorbă simplă, dar gustoasă, cu legume, acrită cu tarhon ținut în oțet.

Ciorba de fasole boabe cu tarhon se prepară în mai puțin de o oră. Se poate prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una de post.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:

  • 500 g de fasole boabe
  • 3 morcovi potrivit de mari
  • 2 ardei kapia
  • o ceapă mare
  • o rădăcină de telina
  • câteva rosii
  • 2 linguri de bulion
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • tarhon ținut în oțet
  • zeamă de la tarhonul ținut în oțet
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:

  • Alegeți fasolea, o spălați și o lăsați la înmuiat peste noapte; în ziua următoare, o limpeziți și o fierbeți în apă rece, iar după primul clocot, schimbați apa.
  • Dați morcovii pe răzătoare, tăiați sub formă de cubulețe ardeii și țelina, și tocați mărunt ceapa, tarhonul și pătrunjelul verde.
  • Când fasolea este aproape pătrunsă, adăugați ardeii, țelina și morcovii rași.
  • Căliți ceapa într-o tigaie, adăugați bulionul, apoi adăugați amestecul peste fasole.
  • Lăsați ciorba pe foc pentru zece minute, după care presărați sare, piper și adăugați pătrunjelul, tarhonul și zeama de la tarhon, după gust…

Poftă bună!

loading...
Articolul precedentManichiura semiluna – eleganta si stil
Articolul următorSfaturi pentru moda feminina

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!