Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / ciorba si supa / Ciorbă de fasole boabe cu tarhon

Ciorbă de fasole boabe cu tarhon

Ciorba de fasole boabe cu tarhon reprezintă o rețetă de ciorbă simplă, dar gustoasă, cu legume, acrită cu tarhon ținut în oțet.

Ciorba de fasole boabe cu tarhon se prepară în mai puțin de o oră. Se poate prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una de post.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:

  • 500 g de fasole boabe
  • 3 morcovi potrivit de mari
  • 2 ardei kapia
  • o ceapă mare
  • o rădăcină de telina
  • câteva rosii
  • 2 linguri de bulion
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • tarhon ținut în oțet
  • zeamă de la tarhonul ținut în oțet
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru ciorbă de fasole boabe cu tarhon:

  • Alegeți fasolea, o spălați și o lăsați la înmuiat peste noapte; în ziua următoare, o limpeziți și o fierbeți în apă rece, iar după primul clocot, schimbați apa.
  • Dați morcovii pe răzătoare, tăiați sub formă de cubulețe ardeii și țelina, și tocați mărunt ceapa, tarhonul și pătrunjelul verde.
  • Când fasolea este aproape pătrunsă, adăugați ardeii, țelina și morcovii rași.
  • Căliți ceapa într-o tigaie, adăugați bulionul, apoi adăugați amestecul peste fasole.
  • Lăsați ciorba pe foc pentru zece minute, după care presărați sare, piper și adăugați pătrunjelul, tarhonul și zeama de la tarhon, după gust…

Poftă bună!