Ciorbă de fasole cu spanac

Share

Ciorba de fasole cu spanac este o rețetă ușor de preparat, gustoasă și echilibrată în nutrienți.

Ciorba de fasole cu spanac

Ciorba de fasole cu spanac este gata în circa 25 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două-trei porții.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole cu spanac:

  • o cană de fasole albă, spălată și scursă
  • 115 g spanac
  • un litru de supă de legume
  • 6 căței de usturoi feliați subțire
  • o ceapă potrivit de mare, tocată mărunt (circa o cană)
  • o tulpină de țelină, tăiată cubulețe (circa ½ cană)
  • o linguriță de rozmarin verde, tocat
  • 2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • o frunză de dafin
  • ¼ cană de ulei de măsline
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare pt ciorbă de fasole cu spanac:

  • Încingeți două lingurițe de ulei de măsline, la temperatură ridicată, apoi adăugați ceapa, țelina, usturoiul, rozmarinul, și amestecați frecvent, timp de circa patru minute, până când ceapa și usturoiul s-au înmuiat, fără să să capete o nuanță de brun.
  • Adăugați supa de legume, frunza de dafin și fasolea, iar după ce dă în clocot, reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc mic pentru zece minute.
  • Adăugați apoi spanacul și lăsați să fiarbă în continuare, circa cinci minute.
  • Presărați sare și piper după gust, apoi o acriți cu zeama de lămâie.
  • Serviți ciorba imediat, adăugând deasupra, în fiecare farfurie sau bol, uleiul rămas…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news