Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / ciorba si supa / Ciorbă de legume asortate

Ciorbă de legume asortate

Ciorba de legume asortate este o alegere potrivită pentru masa de prânz, deoarece este foarte sănătoasă și ușor de făcut.

Ciorbă de legume asortate

Ciorba de legume asortate este gata în circa 50 – 60 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții.

Ingrediente pentru ciorbă de legume asortate:

  • 150 g fasole verde
  • 4 – 5 roșii
  • 4 cartofi
  • 2 felii de rădăcină de țelină
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 pastârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă mare
  • 3 – 4 liguri ulei vegetal
  • 1 litru borș
  • sare
  • piper
  • opțional: câteva frunze de leuștean

Mod de preparare pentru ciorbă de legume asortate:

  • Încingeți uleiul într-o cratiță.
  • Tocați mărunt ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul și ardeii, apoi le adăugați în cratiță și le căliți pentru circa cinci minute, apoi le transferați într-o oală mare.
  • Tăiați cartofii și dovleceii sub formă de cubulețe, rupeți în câteva bucăți păstăile de fasole verde și le adăugați în oală, după care turnați trei-patru litri de apă.
  • Curățați roșiile de coajă și le tocați mărunt.
  • Lăsați la fiert pentru circa 30 de minute la foc potrivit, apoi adăugați roșiile tocate și mai lăsați să fiarbă pentru încă zece minute.
  • Turnați borșul, presărați sare și piper după gust, după care lăsați să dea în clocot.
  • La servire, puteți adăuga deasupra frunze de leuștean…

Poftă bună!

Loading..