Clafoutis-ul cu zmeură reprezintă o rețetă cu specific franțuzesc, un desert fin, plin de savoare și ușor de făcut.
Clafoutis-ul cu zmeură este un desert irezistibil, specific verii, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.
Ingrediente pentru clafoutis cu zmeură:
- 2 ouă (întregi)
- 2 gălbenuşuri
- 230 ml frişcă lichidă
- 2 linguri de amidon
- 150-200 g de zmeură proaspătă
- 85 g de migdale măcinate
- 55 g zahăr alb granulat
- 50 g zahăr brun
- zahăr pudră
Mod de preparare pentru clafoutis cu zmeură:
- Încălziți cuptorul la 190ºC și ungeți o tavă rotundă cu puțin unt.
- Amestecați migdalele măcinate cu zahărul alb granulat, zahărul brun și amidonul, apoi adăugați ouăle întregi, gălbenușurile, frișca lichidă și amestecați bine.
- Puneți în tavă compoziția rezultată, apoi o decorați cu zmeura proaspătă.
- Introduceți tava în cuptor pentru circa 35 de minute, până când clafoutis-ul se rumenește ușor.
- Când este gata, adăugați deasupra puțin zahăr pudră.
- Clafoutis-ul se consumă cald…
Poftă bună!