Home / RETETE / Retete dulciuri / Clatite / Clatite cu branza si stafide

Clatite cu branza si stafide

Clătitele cu brânză și stafide reprezintă o alternativă la clătitele clasice, diferența constând în compoziția umpluturii.

Clătite cu brânză și stafide

Clătitele cu brânză și stafide reprezintă o rețetă ușor de făcut; acestea sunt gata în circa 30 de minute.

Ingrediente pentru clătite cu brânză și stafide:

  • 500 g faină
  • o cană cu lapte
  • 2 ouă
  • o linguriță de miere
  • o lingură de smântână
  • o lingură de ulei + o linguriță pentru prăjit
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • o lingură de smântână
  • 1 gălbenuș
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • stafide
  • miere sau zahăr granulat

Mod de preparare pentru clătite cu brânză și stafide:

  • Puneți într-un bol făina, două ouă, o lingură de smântână, o linguriță de miere, o lingură de ulei, lapte și un praf de sare, apoi folosiți mixerul (dacă nu aveți la îndemână mixerul, puteți amesteca ingredientele într-un blender sau să le bateți cu telul).
  • Puneți o linguriță de ulei într-o tigaie și, după ce s-a încins, luați din compoziție cu un polonic, turnați compoziția în tigaie și o înclinați cu grijă în sens circular, încât să se întindă, apoi lăsați clătita să se rumenească ușor timp de unul-două minute, după care o întoarceți și o lăsați și pe acea parte să se rumenească circa un minut. Procedați la fel pentru a forma și restul clătitelor, până când s-a terminat compoziția.
  • Preparați umplutura: puneți într-un bol brânza, pe care o amestecați ușor cu două linguri de smântână, un gălbenuș, zahăr vanilat, stafide și o îndulciți după gust cu miere sau zahăr granulat…
  • Umpleți clătitele: puneți câte o lingură de umplutură începând cu o margine, o întindeți pe ¾ din fiecare clătită, apoi rulați începând cu marginea respectivă.

Poftă bună!

Loading..