Clătite cu ciuperci și roșii

Share

Clătitele cu ciuperci și roșii reprezintă o alegere minunată de gustare delicioasă, ușor de preparat.

Clătite cu ciuperci și roșii

Clătitele cu ciuperci și roșii vor fi gata în circa 35-40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții.

Ingrediente pentru clătite cu ciuperci și roșii:

  • 140 g făină albă cu agent de creștere
  • 1 lingură de făină de soia
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte de soia
  • ulei

Pentru topping:

  • 250 g ciuperci Champignon mici
  • 250 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 2 lingurițe lapte de soia
  • o mână de semințe de pin
  • opțional: arpagic verde mărunțit

Mod de preparare pentru clătite cu ciuperci:

  • Amestecați bine făina albă cu făina de soia și un praf de sare, adăugați 400 ml lapte de soia, apoi amestecați din nou, încât să obțineți o compoziție fină.
  • Încingeți puțin ulei într-o tigaie potrivit de mare și puneți trei lingurițe din compoziție, lăsați la foc potrivit să se formeze clătita, apoi o întoarceți ca să se prăjească și pe partea cealaltă.
  • Repetați procedeul și formați alte clătite, până se termină compoziția (vor ieși în jur de opt).

Pentru topping:

  • Încingeți în tigaie două lingurițe de ulei, după care adăugați ciupercile și roșiile, pe care le sotați câteva minute; adăugați două lingurițe de lapte de soia, presărați semințele de pin, și le mai lăsați puțin la foc mic.
  • Împărțiți clătitele pe două farfurii și adăugați topping-ul de ciuperci și roșii…
  • Opțional, presărați deasupra arpagic verde mărunțit.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news