Conopidă crocantă cu mirodenii

Share

Conopida crocantă cu mirodenii are un gust deosebit, datorită combinației interesante de arome, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.

Conopidă crocantă cu mirodenii

Conopida crocantă cu mirodenii se prepară ușor și este gata în circa 25 – 30 de minute.

Ingrediente pentru conopidă crocantă cu mirodenii:

  • floretele de la o conopidă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 – 2 ardei chili uscaţi, mărunțiți
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru 
  • un pumn de migdale decojite, zdrobite
  • coaja rasă şi sucul de la o lămâie
  • sare de mare

Mod de preparare pentru conopidă crocantă cu mirodenii:

  • Opăriți pentru câteva minute floretele de conopidă în apă fiartă cu puțină sare, apoi le lăsați câteva minute într-o strecurătoare mare, să se scurgă bine apa.
  • Pisați și amestecați semințele de chimen, semintele de coriandru, migdalele zdrobite, ardeii chili mărunțiti și un praf de sare; adăugați uleiul de măsline și amestecați din nou.
  • Puneți amestecul de mirodenii într-o tigaie încinsă, pentru a le prăji puțin, iar după circa două minute, adăugați și floretele de conopidă; după ce acestea capătă puțină culoare, adăugați coaja rasă și sucul de la o lămâie, apoi amestecați bine totul și le mai prăjiți pentru câteva minute.
  • Încingeți cuptorul la 200°C, apoi introduceți tigaia pentru circa 15 minute, încât floretele de conopidă să devină crocante…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news