Cornulete cu gem si nuci

Share

Cornulețele cu gem și nuci reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, fragede și care sunt ușor de făcut.

Cornulețele cu gem și nuci se pot prepara în mai multe variante; aceasta este una de post, aromată cu gemul pe care îl preferați, nuci măcinate și coajă rasă de lămâie. Acestea sunt gata în circa două ore și jumătate.

Ingrediente pentru cornulețe cu gem și nuci:

  • 700 g faină
  • 200 g zahăr granulat
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 250 g margarină
  • 150 ml apă
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă
  • 1 cubuleț de drojdie
  • puțină sare

Pentru umplutură:

  • gem (de care doriți)
  • nuci măcinate

Opțional, pentru ornat: zahăr pudră

Mod de preparare pentru cornulețe cu gem și nuci:

  • Puneți într-un bol făina, zahărul granulat, zahărul vanilat, margarina, 150 ml apă, coaja de lămâie rasă, drojdia, apoi le amestecați și frământați aluatul rezultat din combinația lor; după aceea, lăsați aluatul timp de o oră la dospit.
  • Împărțiți aluatul în patru și tapetați cu făină spațiul pentru întins aluatul; luați pe rând câte o bucată de aluat și îl întindeți sub forma unei foi rotunde, subțiri, pe care o tăiați în două părți, apoi în patru și, după aceea, în opt.
  • Pe fiecare bucățică de foaie din aluat puneți puțin gem și nuci măcinate, apoi rulați.
  • Ungeți o tavă cu ulei și așezați cornulețele; introduceți tava în cuptorul preîncălzit și le lăsați la copt pentru circa 40 de minute.
  • Opțional, puteți presăra deasupra zahăr pudră…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news