Curcan cu chapati

Share

Pentru ajunurile de sarbatoare in care iti doresti o masa inspirata din bucataria internationala, curcanul cu chapati este alegerea ideala.

Curcan cu chapati

Chapati este o paine indiana, care seamana foarte bine cu lipiile arabesti.

Ingrediente pentru curcan:

  • 425 grame friptura de curcan ramasa de la o alta masa
  • 200 grame de maioneza
  • 125 ml supa de pui
  • 125 ml lapte de cocos
  • jumatate de lingura de ulei
  • jumatate de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de pudra de curry
  • chimion
  • coriandru
  • curcurma
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • pentru decor: salata, inele de ceapa, rosii tocate

Ingrediente pentru chapati:

  • 350 grame faina integrala
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare pentru curcan cu chapati:

  • Se va incalzi uleiul intr-o tigaie, se vor praji ulterior ceapa, usturoiul, se vor adauga mirodeniile si se vor praji la foc mic inca un minut. Dupa ce se raceste amestecul, se va amesteca impreuna cu maioneza, incat sa se formeze un sos.
  • Pentru prepararea painii chapati, se va pune faina si o lingura de sare intr-un vas mare. Se va turna ulei si se va framanta cu degetele. Se vor turna 250 ml de apa calda si se va amesteca pana la obtinerea unui aluat tare, dupa care se va framanta cam zece minute pana devine elastic. Se va taia ulterior in opt bucati mici si se vor intinde pe o suprafata tapetata cu faina. Se vor praji discurile intr-o tigaie, fara ulei, cam un minut pe fiecare parte.
  • Se va amesteca sosul cu carnea de curcan, se va praji nuca de cocos pana la rumenire, iar pe carnea de curcan se va presara coriandru si nuca de cocos obtinuta dupa rumenire…
  • Se serveste cu chapati si se decoreaza cu salata, rosii tocate si inele de ceapa.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news