Curcan umplut cu prune si cu garnitura de mere caramelizate

Share

Curcanul umplut cu prune si cu garnitura de mere caramelizate este o reteta nordica, inedita, rezultatul armonios dintre toate aromele posibile.

Curcan umplut cu prune si cu garnitura de mere caramelizate

Ingrediente:

  • 1 curcan de 5 kilograme
  • 25 grame de unt
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • patrunjel

Ingrediente pentru umplutura:

  • 225 grame pesmet
  • 225 grame de prune
  • 100 grame de unt
  • 25 grame de patrunjel
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 mere
  • 2 oua
  • 1 telina
  • 2 lingurite de ienupar

Ingrediente pentru sos:

  • 300 ml vin rosu
  • 600 ml supa de curcan sau de pui
  • 1 lingura de jeleu de coacaze

Ingrediente pentru garnitura de mar:

  • 50 grame de migdale intregi
  • 25 grame de unt
  • 2 mere

Mod de preparare penru curcan umplut cu prune si cu garnitura de mere caramelizate:

  • Curcanul umplut cu prune si cu garniture de mere caramelizate este o reteta mai complexa, care necesita timp mai indelungat de preparare, insa rezultatele vor fi incontestabile. Inainte de a pune curcanul la cuptor se va calcula timpul de coacere, dat fiind ca pentru fiecare kilogram sunt necesare 40 de minute de coacere. Se vor introduce cateva sferturi de ceapa si tot atatea de portocala in interiorul curcanului. Se unge dupa aceea curcanul cu unt, se condimenteaza si se da la cuptor.
  • Intre timp se prepara umplutura pentru curcan, topindu-se untul intr-o tigaie mare peste care se vor adauga ceapa, usturoiul, telina si se vor cali pret de 15 minute, pana capata o nuanta aurie. Se vor adauga boabele de ienupar, pesmetul, merele, prunele si ceva patrunjel, coaja de portocala si ouale batute si se condimenteaza, dupa care se pun in cuptor.
  • Inainte cu jumatate de ora de a se termina carnea de copt se va scoate curcanul si se va mari focul, se va stropi cu sos si se va lasa la cuptor pana la ora stabilita.
  • Dupa ce se scoate curcanul, se va coace umplutura pret de 30 de minute.
  • Se va prepara sosul din zeama din tava, ceapa, vinul si jeleul de coacaze prin amestec. Se va pune tava pe foc si se va fierbe pret de zece minute, pana scade amestecul la jumatate. Se vor turna supa si zeama de curcan in tava si se vor fierbe pret de 15 minute, dupa care se condimenteaza…
  • In untul pus in tigaia incinsa se vor rasturna migdalele si merele, si se vor lasa pana capata o nuanta aurie.

Pofta buna!

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news