„Faguri” pufoși

Share

„Fagurii” pufoși reprezintă o rețetă de vafe belgiene foarte gustoase, pe care le puteți prepara cu orice ocazie.

Faguri pufoși

„Fagurii” pufoși se pot prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una care presupune un aluat simplu, din câteva ingrediente.

Ingrediente pentru „faguri” pufoși:

  • 3 ouă
  • 5 linguri de lapte
  • faină
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 linguriță amoniac stins cu oțet
  • 4 linguri de zahăr granulat
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • pentru pudrat: zahar pudră amestecat cu scorțisoară

Mod de preparare pentru „faguri” pufoși:

  • Mixați ouăle cu un praf de sare, după care adăugați zahărul, esența de vanilie, uleiul, laptele, amoniacul stins cu oțet, iar la final, făina,  cât să rezulte un aluat consistent, asemănător cu smântâna.
  • Aveți nevoie de un aparat de făcut vafe. Puneți câte o linguriță din compoziția de aluat în fiecare formă pentru copt din acel aparat și lăsați să se coacă pentru circa cinci minute, apoi repetați procedeul până când terminați tot aluatul.
  • La final, puteți pudra fagurii cu un amestec de zahăr pudră și scorțișoară…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news