Home / RETETE / Frittata cu bacon

Frittata cu bacon

Frittata cu bacon este o rețetă care poate substitui omleta clasică, dar care este mai complexă și se prepară la cuptor.

Frittata cu bacon

Frittata cu bacon este sățioasă și gustoasă; aceasta se poate servi ca atare sau însoțită de o salată, după preferință.

Ingrediente pentru frittata cu bacon:

  • 500 g bacon tăiat în felii subțiri
  • 10 ouă
  • ¾ ceașcă de brânză Cheddar rasă grosier
  • 80 g frunze de baby spanac
  • 1 ceapă tăiată jullien
  • 2 roșii tăiate în felii subțiri
  • pătrunjel sau mărar
  • 3 lingurițe muștar
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru frittata cu bacon:

  • Încălziți cuptorul la 82ºC.
  • Într-un bol mare bateți ouăle, adăugând brânza Cheddar, muștarul, sare și piper după gust.
  • Încingeți ulei într-o tigaie mare și adăugați ceapa și bacon-ul, pe care le prăjiți până capătă o nuanță aurie spre brun; adăugați după aceea și spanacul, pe care îl lăsați puțin pe foc, încât să se înmoaie.
  • Micșorați temperatura și adăugați deasupra amestecul cu ouă, pe care îl întindeți în mod egal în tigaie (sau puteți transfera totul într-un vas Ramekin).
  • Aranjați deasupra feliuțele de roșii, apoi introduceți tigaia (sau vasul Ramekin) la cuptor pentru 30 de minute…
  • La servire, adăugați deasupra pătrunjel sau mărar.

Poftă bună!

Loading..