Fundite din carne de pui cu dovleac

Share

Reteta fundite din carne de pui cu dovleac este o reteta culinara inedita, savuroasa si colorata, ideala pentru pranzurile servite impreuna cu familia si prietenii.Fundite din carne de pui cu dovleac

Mancarea fundite din carne de pui cu dovleac este o mancare ce poate fi servita si la un picnic, dar si la o sarbatoare aniversara, rezultatul fiind unul foarte aratos.

Ingrediente pentru fundite din carne de pui cu dovleac:

  • 1 piept de pui
  • 400 g de smantana
  • 400 g de paste fundite
  • 350 g de dovleac de placinta
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • ulei masline
  • unt 10 g
  • sare si piper
  • ghimbir
  • branza de Horezu rasa

Mod de preparare pentru fundite din carne de pui cu dovleac:

  • Funditele din carne de pui cu dovleac se prepara usor si repede, rezultatul fiind unul colorat si foarte aromat. Se vor da prin razatoare jumatate din cantitatea de dovleac si un morcov, iar cealalta jumatate din cantitatea de dovleac si celalalt morcov se vor taia in fasii.
  • Intr-o tigaie se vor pune jumatate din ceapa taiata marunt si putin ulei pentru a sota ceapa, adaugandu-se ulterior si dovleacul, respectiv morcovul.
  • Dupa ce se inmoaie dovleacul si morcovul, se va adauga si cantitatea data prin razatoare de dovleac cu morcov, presarandu-se ghimbir.
  • Cand sunt aproape gata, se va adauga smantana si se va mai da o data in clocot.
  • Intr-o alta tigaie se vor pune doua linguri de ulei si cea de-a doua jumatate de ceapa, taiata marunt.
  • Se va cali pieptul de pui taiat fasii impreuna cu ceapa, asezonandu-se cu sare si piper.
  • Cand este gata, se va pune peste sosul deja pregatit si se amesteca.
  • Intr-un alt vas se vor fierbe pastele in forma de fundite si cand sunt gata se storc de apa, amestecandu-se cu unt…
  • Se vor aseza pastele impreuna cu sosul, branza Horezu rasa deasupra.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente