Home / RETETE / Retete dulciuri / Dulciuri de post / Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem

Fursecurile cu gem reprezintă o rețetă pe care o puteți prepara atât pentru ocaziile festive, cât și pentru zilele obișnuite, în care doriți să savurați fursecuri de casă.

Fursecuri cu gem

Fursecurile cu gem sunt delicioase și ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara 24 de fursecuri pe care le puteți îndulci cu gemul preferat.

Ingrediente pentru fursecuri cu gem:

  • 200 g făină
  • 150 g margarină vegetală moale (ținută la temperatura camerei)
  • 75 g zahăr pudră
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g gem
  • puțin ulei

Mod de preparare pentru fursecuri cu gem:

  • Încingeți cuptorul la 170º C și așezați pe tăvi niște hârtii pentru copt, unse cu puțin ulei.
  • Într-un bol, mixați cu un mixer electric margarina și zahărul; adăugați și bateți apoi făina, bicarbonatul de sodiu și extractul de vanilie.
  • Frământați ușor aluatul pentru cinci minute.
  • Rulați aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină, după care îl tăiați în bucăți cu o grosime de un cm și un diametru de cinci cm.
  • Aranjați bucățile  de aluat pe tăvile pentru copt, lăsând spațiu între ele; pe fiecare bucată apăsați puțin cu degetul în mijloc.
  • Introduceți tăvile la cuptor pentru 15 – 20 de minute, apoi opriți cuptorul și le lăsați să se răcorească înainte de a le lua de pe tăvi.
  • După ce s-au răcorit complet, puneți gem în mijlocul fiecărui fursec…

Poftă bună!