Înghețata de vanilie reprezintă o rețetă clasică ușor de preparat, cu un gust minunat, pe care o puteți face oricând doriți un desert cremos și răcoritor.
Înghețata de vanilie este un desert pe placul multor persoane. Puteți consuma această înghețată ca atare sau o puteți asocia cu alte prăjituri sau deserturi. De asemenea, poate fi combinată și cu alte arome pentru a obține diferite alte tipuri de înghețată.
Ingrediente pentru înghețată de vanilie:
- 5 ouă
- 200 g smântână
- un litru de lapte
- 5 linguri de făină
- 250 g margarină
- o cană de zahăr granulat
- 3 pliculețe de zahăr vanilat
- Opțional: nuci/fistic/alune (mărunțite), fulgi de ciocolată, cereale etc.
- Opțional, pentru decor: topping în aroma preferată, sirop, fructe mărunțite, dulceață etc.
Mod de preparare pentru înghețată de vanilie:
- Puneți la fiert 500 ml de lapte.
- Separați albușurile de gălbenușuri; separat, tăiați margarina în bucăți mici.
- Mixați bine restul de 500 ml de lapte cu gălbenușurile, zahărul granulat și făina, apoi turnați treptat amestecul peste laptele care fierbe și amestecați încontinuu, încât să aibă o textură fină.
- Bateți albușurile încât să devină spumă.
- Lăsați să fiarbă la foc mic și adăugați pe rând bucățelele de margarină, smântâna și spuma de albușuri.
- După aceea, adăugați zahărul vanilat și amestecați bine.
- Opțional, în funcție de preferință, puteți adăuga și nuci/fistic/alune (mărunțite), fulgi de ciocolată, cereale etc.
- Lăsați crema să se răcorească în totalitate, apoi o introduceți la congelator pentru cel puțin trei ore…
- Serviți ca atare sau, opțional, puteți adăuga deasupra topping în aroma preferată, sirop, fructe mărunțite, dulceață etc.
Poftă bună!