Înghețată de vanilie

Share

Înghețata de vanilie reprezintă o rețetă clasică ușor de preparat, cu un gust minunat, pe care o puteți face oricând doriți un desert cremos și răcoritor.

Înghețată de vanilie

Înghețata de vanilie este un desert pe placul multor persoane. Puteți consuma această înghețată ca atare sau o puteți asocia cu alte prăjituri sau deserturi. De asemenea, poate fi combinată și cu alte arome pentru a obține diferite alte tipuri de înghețată.

Ingrediente pentru înghețată de vanilie:

  • 5 ouă
  • 200 g smântână
  • un litru de lapte
  • 5 linguri de făină
  • 250 g margarină
  • o cană de zahăr granulat
  • 3 pliculețe de zahăr vanilat
  • Opțional: nuci/fistic/alune (mărunțite), fulgi de ciocolată, cereale etc.
  • Opțional, pentru decor: topping în aroma preferată, sirop, fructe mărunțite, dulceață etc.

Mod de preparare pentru înghețată de vanilie:

  • Puneți la fiert 500 ml de lapte.
  • Separați albușurile de gălbenușuri; separat, tăiați margarina în bucăți mici.
  • Mixați bine restul de 500 ml de lapte cu gălbenușurile, zahărul granulat și făina, apoi turnați treptat amestecul peste laptele care fierbe și amestecați încontinuu, încât să aibă o textură fină.
  • Bateți albușurile încât să devină spumă.
  • Lăsați să fiarbă la foc mic și adăugați pe rând bucățelele de margarină, smântâna și spuma de albușuri.
  • După aceea, adăugați zahărul vanilat și amestecați bine.
  • Opțional, în funcție de preferință, puteți adăuga și nuci/fistic/alune (mărunțite), fulgi de ciocolată, cereale etc.
  • Lăsați crema să se răcorească în totalitate, apoi o introduceți la congelator pentru cel puțin trei ore…
  • Serviți ca atare sau, opțional, puteți adăuga deasupra topping în aroma preferată, sirop, fructe mărunțite, dulceață etc.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news