Jeleu din struguri

Share

Jeleul din struguri se pregătește ușor, în circa 45 de minute, iar rezultatul va fi unul extrem de savuros, de care se poate bucura întreaga familie.

Jeleu din struguri

Jeleul din struguri este dulce, aromat și se poate adăuga la multe preparate: se poate consuma la micul dejun, ca gustare între mese ori ca desert. Vă prezentăm cum puteți pregăti o cantitate pentru un borcan de 600 ml.

Ingrediente pentru jeleu din struguri:

  • 450 g struguri
  • 230 g zahăr granulat
  • 1 lingură zeama de lamâie

Mod de preparare pentru jeleu din struguri:

  • Spălați și tăiați boabele de struguri pe jumătate, apoi le adăugați într-un blender și le mărunțiți în întregime.
  • Turnați strugurii mărunțiți într-o oală, împreună cu zahărul și zeama de lămâie.
  • Dați amestecul în clocot, la o temperatură medie, timp de 25–35 minute, până se leagă (în funcție de consistență).
  • Turnați apoi amestecul în borcan și lăsați-l să se răcească în întregime la frigider.
  • Puteți pune jeleul în borcane sterilizate și depozitate într-un loc întunecat și răcoros, iar în acest mod se pot conserva până la șase luni–un an sau chiar mai mult timp…
  • După ce ați deschis borcanul, jeleul rezistă în jur de o săptămână sau două, ținut la frigider.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news