Home / RETETE / Lasagna cu sos aromat

Lasagna cu sos aromat

Lasagna cu sos aromat este o rețetă cu specific italienesc, a cărei savoare îi va mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși.

Lasagna cu sos aromat

Lasagna cu sos aromat este gata în circa 80 de minute. Această variantă conține carne de vită și porc, iar sosul se prepară din mai multe ingrediente îmbinate armonios.

Ingrediente pentru lasagna cu sos aromat:

  • un pachet de foi de lasagna
  • 300 g carne de vită tocată
  • 300 g carne de porc tocată
  • 2 cepe
  • cimbru verde sau uscat
  • sare
  • piper măcinat

• Pentru sos:

  • 200 ml lapte
  • 100 g parmezan
  • 100 g unt
  • 1–2 linguriţe de făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • un praf nucşoară
  • 1-2 fire busuioc verde
  • piper alb

• Opțional: 200 ml suc de roşii

Mod de preparare pentru lasagna cu sos aromat:

  • Fierbeți foile de lasagna urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Într-un bol, amestecați carnea tocată cu sare, piper măcinat și cimbru verde (tocat) sau uscat.
  • Curățați și tocați ceapa, apoi o căliți în ulei până devine translucidă; adăugați carnea condimentată și o lăsați la înăbușit.
  • Preparați sosul: Topiți untul, adăugați sare, piperul alb, nucșoara, făina și laptele și amestecați.
  • Ungeți tava cu unt, așezați foile de lasagna, adăugați carnea tocată (puteți pune mai multe straturi alternate) și acoperiți cu sosul preparat anterior, după care introduceți tava la cuptor.
  • După ce ați scos tava din cuptor, opțional, puteți adăuga deasupra sosul de roșii…

Poftă bună!