Madlene cu lămâie

Share

Madlenele cu lămâie sunt niște prăjiturele delicioase cu aspect de scoici și textură asemănătoare cu cea a pandișpanului.

Madlene cu lămâie

Madlenele cu lămâie reprezintă un deliciu cu specific franțuzesc și sunt ușor de preparat. Există diverse tipuri de madlene (cunoscute și ca Madeleine, în original), dar această versiune are în compoziție coaja rasă și zeama de la o lămâie. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru zece bucăți.

Ingrediente pentru madlene cu lămâie:

  • 2 ouă
  • 1 cană de făină
  • ½ cană de unt moale (ținut la temperatura camerei)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sucul de la o lămâie
  • ¾ lingură praf de copt
  • ½ cană de zahăr granulat
  • puțin ulei
  • opțional: zahăr pudră

Mod de preparare pentru madlene cu lămâie:

  • Încingeți cuptorul la 200ºC.
  • Ungeți cu puțin ulei formele pentru copt.
  • Într-un bol, bateți ouăle cu zahăr, până obțineți o spumă pufoasă și fină.
  • Adăugați făina, praful de copt, coaja rasă și sucul de lămâie, pe care le amestecați bine.
  • Adăugați untul moale și mixați să se omogenizeze, apoi lăsați aluatul deoparte pentru 20 de minute.
  • După aceea, puneți aluatul în formele pentru copt, încât să ocupe ⅔ din fiecare, apoi le introduceți la cuptor pentru 15 minute, până când încep să se rumenească ușor pe margini.
  • După ce le scoateți din cuptor, le lăsați să se răcorească pentru cinci minute, apoi le răsturnați.
  • Dacă preferați, puteți să presărați pe deasupra puțin zahăr pudră înainte de a le servi.

Notă: dacă nu aveți forme de copt cu aspect de scoici (specifice madlenelor), puteți folosi forme pentru brioșe…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente