Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Mâncare de legume asortate

Mâncare de legume asortate

Mâncarea de legume asortate este o rețetă culinară sănătoasă, ușor de preparat, destinată prânzului sau cinei.

Mâncare de legume asortate

Mâncarea de legume asortate va fi gata în circa 40 de minute. Puteți consuma această mâncare ca atare sau drept garnitură la fripturi.

Ingrediente pentru mâncare de legume asortate:

  • 400 g fasole verde
  • 400 g conopidă
  • 400 g broccoli
  • 300 g ardei gras
  • 200 g varză
  • 50 g margarină
  • 3 sau 4 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • 5 sau 6 linguriţe de sos de soia
  • 3 sau 4 linguri de ulei de măsline
  • o lingură de zahăr granulat sau miere
  • un praf de piper măcinat
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru mâncare de legume asortate:

  • Curățați și spălați conopida și broccoli-ul.
  • Puneți în apă cu sare conopida și broccoli-ul, morcovii și fasolea verde, apoi le lăsați la fiert pentru circa 30 de minute, după care le scoateți și le dați deoparte să se scurgă.
  • Curățați ceapa, ardeii și cățeii de usturoi; tăiați ceapa sub formă de solzișori, tăiați ardeii în fâșii foarte subțiri și mărunțiți cățeii de usturoi.
  • Tocați mărunt varza.
  • Căliți în uleiul de măsline ceapa, ardeii, usturoiul și varza tocată, iar după ce s-au înmuiat, le lăsați să se răcorească pentru câteva minute.
  • Rupeți conopida și broccoli-ul în buchețele mici, apoi le adăugați peste celelalte legume și le mai lăsați câteva minute să se călească înăbușit.
  • Presărați un praf de sare și piper, adăugați zahăr granulat sau miere, sosul de soia și margarina.
  • Încingeți cuptorul și transferați într-o tavă amestecul de legume; introduceți tava la cuptor și lăsați să se rumenească legumele…

Poftă bună!

Loading..