Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Mâncare de mazăre cu ceapă

Mâncare de mazăre cu ceapă

Mâncarea de mazăre cu ceapă este o rețetă simplă, care se prepară ușor, prin sotare, din puține ingrediente.

Mâncare de mazăre cu ceapă

Mâncarea de mazăre cu ceapă se poate consuma ca atare sau drept garnitură pentru diverse fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru mâncare de mazăre cu ceapă:

  • 450 g mazăre proaspătă sau congelată
  • ½ ceapă medie, tocată
  • ½ cană, la alegere: de supă de pui, de legume, sau doar de apă
  • 3 lingurițe de unt
  • Piper negru
  • Opțional: sare, mentă

Mod de preparare pentru mâncare de mazăre cu ceapă:

  • Încingeți în tigaie mare cele două lingurițe de unt, la temperatură medie spre ridicată, apoi adăugați ceapa tocată și o sotați pentru câteva minute.
  • Adăugați mazărea și supa de pui și așteptați să dea în clocot; gustați și, dacă este necesar, adăugați și un praf de sare.
  • Agitați frecvent tigaia, până ce mazărea absoarbe pe jumătate supa de pui, având grijă să nu se ardă; după aceea, opriți aragazul și adăugați o linguriță de unt și piper negru.
  • Opțional, puteți adăuga deasupra mentă.
  • Acest fel de mâncare se consumă cald…

Poftă bună!

Loading..