Negresă cu stafide

Share

Negresa cu stafide este o rețetă de prăjitură de post, dar care poate fi preparată oricând, pentru că este ușor de făcut și are un gust foarte bun.

Negresă cu stafide

Negresa cu stafide este gata în circa 40 de minute și este o variantă interesantă, ce presupune îmbinarea mai multor arome.

Ingrediente pentru negresă cu stafide:

  • 300-400 g faină
  • 300 g zahar granulat
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri de gem (după preferință)
  • 4 linguri de cacao
  • 50 g stafide
  • 300 ml apa
  • un praf de copt
  • esență de rom
  • zahar vanilat

Pentru glazură:

  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 2 – 3 picături de ulei
  • 2 linguri de apa

Opțional, pentru decor: 100 g fulgi de nucă de cocos sau zahăr pudră

Mod de preparare pentru negresă cu stafide:

  • Încingeți cuptorul și așezați o hârtie pentru copt într-o tavă cu dimensiunile de 18×38 cm.
  • Într-un bol mare, amestecați zahărul granulat cu uleiul, după care adăugați apa și, treptat, gemul, cacaua, praful de copt, esența de rom, zahărul vanilat, stafidele.
  • Adăugați și făina, puțin câte puțin, până când obțineți o compoziție care seamănă la consistență cu smântâna groasă.
  • Puneți compoziția în tavă și o introduceți la cuptor, unde o lăsați timp de 30–40 de minute, la foc moderat.
  • Preparați glazura: amestecați cacaua cu zahărul pudră, două-trei picături de ulei și 2 linguri de apă (sau câtă doriți, în funcție de consistența pe care vreți să o obțineți).
  • După ce prăjitura a trecut testul cu scobitoarea, o lăsați să se răcorească.
  • Turnați glazura peste blat și, opțional, presărați deasupra fulgi de nucă de cocos sau zahăr pudră…
  • După ce s-a întărit glazura, porționați prăjitura.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news