Home / RETETE / Retete dulciuri / Fursecuri / Nuci umplute cu cremă

Nuci umplute cu cremă

Nucile umplute cu cremă se prepară ușor, sunt fragede și extrem de gustoase, cu aspect festiv.

Nuci umplute cu cremă

Nucile umplute cu cremă reprezintă o rețetă clasică de fursecuri de casă, ce pot fi preparate în mai multe variante. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune cu cremă de nuci măcinate, cacao și esență de rom.

Ingrediente pentru nuci umplute cu cremă:

Pentru aluat:

  • 5 ouă
  • o lingură amoniac
  • 14 linguri de zahăr granulat
  • 2 pachete de margarină
  • 1,5 kg de făină

Pentru cremă:

  • 2 pachete de margarină
  • 1 + ½ cană de zahăr pudră
  • 4 – 5 linguri cacao
  • 1 + ½ cană de nuci măcinate
  • o lingură de esență de rom

Opțional, pentru decor:

  • zahăr pudră vanilat

Mod de preparare pentru nuci umplute cu cremă:

  • Într-un bol, amestecați ouăle, o lingură de amoniac, 14 linguri de zahăr granulat, două pachete de margarină și 1,5 kg de făină, încât să se formeze un aluat ușor de modelat.
  • Faceți biluțe din aluat, pe care le puneți în formele specifice pentru „cojile de nucă” și le coaceți pe ochiul de la aragaz până se rumenesc ușor.
  • Într-un bol, amestecați toate ingredientele pentru cremă.
  • După ce ați copt toate „cojile de nucă”, le umpleți cu cremă și le uniți, două câte două.
  • Opțional, puteți pudra nucuțele cu zahăr pudră vanilat…

Poftă bună!

Loading..