Nuci umplute cu cremă

189

Nucile umplute cu cremă se prepară ușor, sunt fragede și extrem de gustoase, cu aspect festiv.

Nuci umplute cu cremă

Nucile umplute cu cremă reprezintă o rețetă clasică de fursecuri de casă, ce pot fi preparate în mai multe variante. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune cu cremă de nuci măcinate, cacao și esență de rom.

Ingrediente pentru nuci umplute cu cremă:

Pentru aluat:

  • 5 ouă
  • o lingură amoniac
  • 14 linguri de zahăr granulat
  • 2 pachete de margarină
  • 1,5 kg de făină

Pentru cremă:

  • 2 pachete de margarină
  • 1 + ½ cană de zahăr pudră
  • 4 – 5 linguri cacao
  • 1 + ½ cană de nuci măcinate
  • o lingură de esență de rom

Opțional, pentru decor:

  • zahăr pudră vanilat

Mod de preparare pentru nuci umplute cu cremă:

  • Într-un bol, amestecați ouăle, o lingură de amoniac, 14 linguri de zahăr granulat, două pachete de margarină și 1,5 kg de făină, încât să se formeze un aluat ușor de modelat.
  • Faceți biluțe din aluat, pe care le puneți în formele specifice pentru „cojile de nucă” și le coaceți pe ochiul de la aragaz până se rumenesc ușor.
  • Într-un bol, amestecați toate ingredientele pentru cremă.
  • După ce ați copt toate „cojile de nucă”, le umpleți cu cremă și le uniți, două câte două.
  • Opțional, puteți pudra nucuțele cu zahăr pudră vanilat…

Poftă bună!