Orez cu legume și verdețuri

Share

Orezul cu legume și verdețuri este o rețetă culinară sățioasă, cu un gust foarte bun, grație aromelor oferite de diversitatea ingredientelor folosite.

Orez cu legume și verdețuri

Orezul cu legume și verdețuri este gata în circa 50 de minute. Acest fel de mâncare poate fi servit cu murături sau salate murate.

Ingrediente pentru orez cu legume și verdețuri:

  • 250 g orez
  • 4 morcovi potrivit de mari
  • 2 ardei grași
  • 2 cepe potrivit de mari
  • o rădăcină de țelină potrivit de mare
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar verde
  • 3 sau 4 linguri de ulei
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare pentru orez cu legume și verdețuri:

  • Alegeți și spălați orezul, apoi scurgeți apa.
  • Tăiați ceapa sub formă de solzișori.
  • Tăiați rondele morcovii și rădăcina de țelină.
  • Tăiați cubulețe ardeii grași.
  • Adăugați uleiul într-o cratiță cu fundul gros și căliți ceapa cât să capete o nuanță spre auriu, apoi adăugați și rondelele de morcovi și țelină; la final, adăugați și orezul.
  • Folosiți o lingură din lemn și amestecați până când s-a evaporat toată apa, iar legumele și orezul rămân acoperite de ulei.
  • Adăugați apoi un litru de apă și lăsați din nou la fiert, încât să mai dea încă o dată în clocot.
  • Adăugați cubulețele de ardei grași, apoi presărați sare și piper după gust.
  • Incingeți cuptorul, apoi introduceți cratița și o lăsați la foc potrivit pentru circa 15 – 20 de minute.
  • La servire, adăugați deasupra pătrunjel și mărar…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente