RETETE

Retete culinare pentru toate gusturile. Prin aceste retete va puteti diversifica meniul, ii puteti surprinde pe cei dragi cu mancaruri noi savuroase sau deserturi foarte gustoase. Retete diversificate, atat pentru zilele obisnuite, cat si pentru ocazii. Aceste retete sunt usor de preparat, rapide si create din ingrediente la indemana oricui.

Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitura stratificată cu aromă de cafea reprezintă o alegere minunată în special pentru ocaziile în care aveți musafiri. Prăjitura stratificată cu aromă de cafea va fi gata în circa două ore. Este ideală pentru persoanele care adoră gustul oferit de cafea. Ingrediente pentru prăjitură stratificată cu aromă de cafea: • Pentru cele două foi: 3 linguri de făină 10 albușuri 10 linguri ...

Read More »

Prajitura „Vulcan de ciocolată”

Prajitura „Vulcan de ciocolată”

Prajitura „Vulcan de ciocolată” este o rețetă care se prepară ușor, iar rezultatul este unul spectaculos și savuros. Prajitura „Vulcan de ciocolată” seamănă cu un chec, cu deosebirea că are în interior ciocolată fierbinte. Puteți consuma această prăjitură ca atare sau o puteți asocia, de exemplu, cu înghețată de vanilie, cremă ganaș, dulceață, fructe de pădure sau sos de fructe. ...

Read More »

Tort cu ciocolată și bezea

Tort cu ciocolată și bezea

Tortul cu ciocolată și bezea este combinația perfectă dintre blatul pufos cu ciocolată, un strat de marmeladă, glazura de bezea și un topping crocant. Tortul cu ciocolată și bezea este gata în circa o oră și jumătate. Vă prezentăm o versiune cu alune de pădure și marmeladă de prune, dar puteți adapta rețeta în funcție de preferințe, deoarece sunt posibile ...

Read More »

Prăjitură Albă ca Zăpada

Prăjitură Albă ca Zăpada

Prăjitură de casă foarte gustoasă, Albă ca Zăpada sau, cum mai este numită în popor, Lămâiţa, este un desert potrivit pentru o după-amiază lângă o ceaşcă de ceai şi în compania unei bune prietene. Timp de preparare: 3 h Ingrediente Pentru foi                                    Pentru ...

Read More »

Sarmale moldoveneşti în foi de varză

Sarmale moldoveneşti în foi de varză

Sarmalele moldoveneşti sunt perfecte pentru a fi incluse în meniul vostru de sărbători. Aceste sarmale sunt absolut delicioase, aşa că trebuie neapărat să învaţaţi să le preparaţi. Aflaţi în continuare cum să preparaţi sarmalele moldoveneşti în foi de varză. Ingrediente: •    2 verze murate •    1 kg de carne grasă de porc •    ½ kg carne de vită •    200 ...

Read More »

Reteta de nuci umplute

Reteta de nuci umplute

Nucile umplute sunt preferate de cei mici, dar si de cei mari, si au ramas un deliciu si o amintire placuta atunci cand ne vine in minte cuvantul “acasa” sau un eveniment mai deosebit, cum ar fi Craciunul sau de Pastele. Nucile umplute se gaseau pe masa oricarei gospodine si aveam impresia la acel moment ca nu mai exista pe lume ...

Read More »

Reteta speciala de salata de boeuf

Reteta speciala de salata de boeuf

Salata de boeuf este perfectă pentru ocaziile speciale precum sărbătorile de iarnă. Este o reţetă foarte uşor de realizat dacă urmaţi paşii indicaţi. Fiţi atente şi aflaţi cum să pregătiţi o salată boeuf. Ingrediente necesare: •    1 kg cartofi •    ½ kg morcovi •    2 ţeline •    ½ kg carne de pui sau de vită •    ½ kg castraveţi muraţi ...

Read More »

Reţetă caltaboşi făcuţi în casă

Reţetă caltaboşi făcuţi în casă

Caltaboşul este un preparat tradiţional românesc cu adevărat delicios. Există multe reţete care vă pot ajuta să pregătiţi caltaboşi foarte buni,dar reţeta pe care v-o propunem noi azi este cu certitudine cea mai bună. Dacă urmaţi paşii indicaţi de noi, veţi reuşi să preparaţi cei mai buni caltaboşi. Ingrediente necesare pentru reţeta de caltaboşi: 1 kg de carne grasă de ...

Read More »