Home / RETETE / Pandișpan Victoria

Pandișpan Victoria

Pandișpanul Victoria este o rețetă minunată pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce sau când doriți să vă impresionați invitații.

Pandișpan Victoria

Pandișpanul Victoria a fost numit astfel în cinstea reginei Victoria a Marii Britanii, deoarece se spune că se număra printre prăjiturile sale preferate. Aluatul se prepară în 15 minute și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

Ingrediente pentru pandișpan Victoria:

  • 160 g unt nesărat, moale (ținut la temperatura camerei)
  • 160 g făină cu agent de creștere
  • 160 g zahăr pudră
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 125 g jeleu, în funcție de preferință (de exemplu, de căpșuni)
  • 1 linguriță de pastă de zahăr pentru glazură
  • puțin ulei

Mod de preparare pentru pandișpan Victoria:

  • Încingeți cuptorul la 170°C.  Aveți nevoie de două forme rotunde pentru copt, cu diametrul de 20 cm, pe fundul cărora să așezați hârtie pentru copt, unsă cu puțin ulei.
  • Într-un bol mare, puneți untul, extractul de vanilie și zahărul și le mixați folosind un mixer electric, până când obțineți un amestec pufos.
  • Bateți puțin ouăle și le adăugați treptat peste amestecul pufos, folosind o lingură, având grijă să mixați bine după fiecare adăugare, ca să se încorporeze.
  • Adăugați treptat făina, amestecând bine, după care puneți aluatul în cele două forme rotunde pentru copt, pe care le introduceți la cuptor pentru circa 30 de minute, până când pandișpanul rezultat trece testul cu scobitoarea, apoi le scoateți din cuptor și le lăsați vreo cinci minute să se răcorească, după care scoateți pandișpanul din forme și înlăturați hârtia pentru copt.
  • Preparați frișca urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi o întindeți uniform pe una dintre bucățile de pandișpan. Pe cealaltă bucată de pandișpan întindeți un strat de jeleu.
  • Așezați bucata de pandișpan cu stratul de jeleu în jos, peste partea cu frișcă a celeilalte bucăți.
  • Preparați pasta de zahăr pentru glazură, urmând instrucțiunile de pe ambalaj și glazurați stratul de deasupra al pandișpanului…

Poftă bună!