Papanași cu dulceață

Share

Papanașii cu dulceață reprezintă un desert minunat și savuros, pe care îl puteți servi cu orice ocazie.

Papanași cu dulceață

Papanașii cu dulceață se pot prepara în diverse variante; aceasta este una în care papanașii se coc la cuptor, iar ca ornare, puteți folosi dulceața preferată.

Ingrediente pentru papanași cu dulceață;

  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g smântână
  • 3 linguri de griș
  • 2 ouă
  • 5 pliculețe de zahăr vanilat
  • o lingură cu varf de zahăr pudră
  • dulceață, la alegere, în funcție de preferințe (de exemplu, de cireșe sau vișine)
  • ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru papanași cu dulceață:

  • Într-un bol, amestecați ouăle cu brânza de vaci, apoi adăugați zahărul vanilat, zahărul pudră, un praf de sare, grișul, după care amestecați din nou bine.
  • Lăsați compoziția la frigider să se odihnească pentru 30 de minute, încât să se topească zahărul și să se umfle grișul.
  • Așezați o hârtie de copt într-o tavă, apoi o ungeți cu puțin ulei.
  • Scoateți compoziția din frigider, o împărțiți în patru: două părți mai mari și două mai mici.
  • Realizați două turtițe cu o gropiță în mijloc și două bile; le dați prin griș și o așezați în tavă.
  • Lăsați turtițele la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 de minute.
  • Așezați bilele peste turtițe și adăugați deasupra smântână și dulceață…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news