Pappardelle cu ragu de carne de pui

Share

Pappardelle cu ragu de carne de pui reprezinta o delicatesa ce poate fi preparata de sarbatori, la aniversari, dar chiar si in zilele obisnuite, cand doresti sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva inedit, gustos, satios si foarte aratos.

Pappardelle cu ragu de carne de pui

Pappardelle cu ragu de carne de pui este o mancare de inspiratie internationala, o reteta culinara usor de preparat, contrar aparentelor create de numele sau indraznet.

Ingrediente pentru pappardelle cu ragu de carne de pui:

  • 400 grame de piept de pui tocat
  • 400 grame de rosii in bulion
  • 250 ml de vin alb
  • 250 ml de lapte
  • 200 grame faina
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • mana de cimbru proaspat
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, nucsoara, chili
  • 2 oua
  • patrunjel
  • parmezan

Mod de preparare pentru pappardelle cu ragu de carne de pui:

  • Pappardelle cu ragu de carne de pui reprezinta o reteta culinara ce reuseste sa ne scoata din preparatele clasice, gratie aromelor indraznete pe care le imbina armonios. Se vor toca marunt ceapa, morcovul, telina, usturoiul si se vor cali in putin ulei de masline, dupa care se va adauga pieptul de pui tocat si se va amesteca pentru a nu se praji uniform.
  • Se va condimenta totul cu dafin si cimbru, adaugandu-se laptele ce se va lasa sa fiarba impreuna cu restul ingredientelor cam zece minute, ulterior adaugandu-se si vinul.
  • Se vor adauga rosiile si se vor condimenta toate ingredientele cu sare, piper si nucsoara, lasandu-se pe foc cam doua ore.
  • In acest timp se va prepara un aluat din doua oua si 200 grame faina, aluat ce se va framanta pana cand devine elastic si nu se mai lipeste de mana. Se va imparti aluatul in mai multe foi subtiri care se vor taia in fasii late de trei centimetri…
  • Dupa ce este gata sosul, se vor fierbe pastele pret de trei minute, dupa care se vor adauga in sos, amestecandu-se usor.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente