Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide

Share

Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide este o reteta culinara savuroasa, aromata si usor de preparat, ideala oricarui pranz sau oricarei cine.

Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide

Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide este o mancare ce va surprinde in mod placut invitatii si familia, gratie aromei indraznete de paprika si finetii orezului cu stafide.

Ingrediente pentru paprika de carne de pui si pilaf cu stafide:

  • 8 bucati de pulpe superioare fara piele
  • 400 grame de orez
  • ½  lamaie stoarsa
  • 3 catei de usturoi
  • ½  lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 varf de lingurita de scortisoara macinata
  • 4 linguri de iaurt natural
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba, medie, tocata marunt
  • Delikat de legume
  • ½  canita de stafide maruntite
  • cateva frunze proaspete de coriandru tocate marunt
  • optional, la servire: iaurt

Mod de preparare pentru paprika de carne de pui si pilaf cu stafide:

  • Paprika de carne de pui si pilaf cu stafide este o mancare fina si usoara, dar satioasa. Se va amesteca sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce si iute, scortisoara si se va condimenta puiul, lasandu-se la rece pret de trei ore.
  • Ulterior, se vor praji bucatile de pui in ulei de masline , iar cand carnea este aproape gata, se va unge cu iaurt si se va lasa la foc mai mic.
  • Se va cali ceapa intr-o lingura de ulei, iar cand se inmoaie, se va adauga orez si Delikat, amestecandu-se continuu.
  • Se va turna prima cana de apa calda si se va amesteca pana scade.
  • Cand orezul este aproape gata, se vor adauga stafidele si coriandrul…
  • Optional, la servire, mai puteti adauga deasupra iaurt.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente