Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Paste / Paste cu legume

Paste cu legume

Pastele cu legume reprezintă o rețetă ușoară și rapidă, inspirată din bucătăria asiatică.

Paste cu legume

Pastele cu legume sunt o alegere inspirată atunci când aveți poftă de o mâncare condimentată, care este ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru, până la șase porții.

Ingrediente pentru paste cu legume:

  • 230 g paste Soba sau Udon
  • o ceapă mare
  • 4 căni de varză verde, tăiată sub formă de fâșii subțiri
  • un ardei gras roșu, potrivit de mare
  • un ardei iute sau fulgi de ardei iute (după gust)
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 căni de boabe de porumb din conservă
  • o linguriță ulei de măsline
  • ¼ cană de apă sau vin alb, sec
  • sos de soia cu conținut scăzut de sodiu sau sos Tamari (după gust)

Opțional:

  • 2 linguri de ulei de susan
  • ¼ cană de coriandru verde, tocat (sau mai mult, după gust)

Mod de preparare pentru paste cu legume:

  • Tăiați ceapa sub formă de cubulețe sau rondele subțiri; tăiați varza în fâșii subțiri, ardeiul cubulețe, înlăturați semințele din ardeiul iute și tocați-l mărunt și zdrobiți cățeii de usturoi.
  • Fierbeți pastele al dente, apoi scurgeți apa.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie wok și adăugați ceapa, apoi o sotați la foc mediu spre ridicat, până devine translucidă; adăugați varza, usturoiul și apa (sau vinul), acoperiți tigaia cu un capac, pentru circa cinci minute, până când varza se înmoaie ușor.
  • Adăugați porumbul, ardeiul gras, ardeiul iute (sau fulgii de ardei) și gătiți-i prin metoda stir-fry la foc mediu spre ridicat, timp de circa cinci, până la opt minute, până când devin ușor crocanți.
  • Într-un bol, adăugați pastele fierte, amestecurile cu varză și ardei, o linguriță de ulei de măsline și sos de soia sau sos Tamari, după gust, apoi amestecați bine totul. Opțional, puteți adăuga și ulei de susan și cimbru verde, apoi amestecați din nou. Dacă este necesar, mai puteți adăuga și puțină apă.
  • Serviți imediat…

Poftă bună!