Piept de curcan la abur

Share

Pieptul de curcan la abur este o reteta culinara mai complexa, dar foarte satioasa si aromata, potrivita momentelor speciale petrecute impreuna cu familia si prietenii.

Piept de curcan la abur

Pieptul de curcan la abur este o mancare savuroasa, ce imbina aroma legumelor cu cea a carnii de curcan la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 400 ml smanatana
  • legume pentru garnitura, dupa preferinta
  • jumatate de punga de arpagic verde

Ingrediente pentru marinada:

  • 1 ceasca sos de soia
  • 1 ceasca vin alb
  • 1 ceasca ulei de arahide
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • jumatate de lingura de ghimbir
  • un sfert de lingurita de piper

Mod de preparare pentru piept de curcan la abur:

  • Piept de curcan cu legume la abur este o reteta culinara delicioasa, care poate fi preparata usor daca se urmeaza cativa pasi stricti. Se vor combina ingredientele pentru marinada, dupa care se va taia carnea in bucati si se va pune intr-un vas, acoperindu-se cu marinada.
  • Carnea se va pune intr-un dispozitiv la fiert pe aburi unde se va lasa 20 de minute/kilogram.
  • Ulterior, se vor fierbe legumele si se vor asezona cu sare si piper, dupa care se va turna putina marinada.
  • Intr-o cratita mai mica se va fierbe smantana cu doua linguri de marinada, formandu-se un sos; dupa ce se ia de pe foc, se va presara arpagic verde.
  • Carnea se va servi cu garnitura de legume si sos.
  • Optional, puteti servi si cu o salata…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente