Piept de pui cu ciuperci și sos bechamel

Share

Pieptul de pui cu ciuperci și sos bechamel reprezintă o rețetă culinară cu o savoare aparte, datorită ingredientelor îmbinate armonios.

Piept de pui cu ciuperci și sos bechamel

Pieptul de pui cu ciuperci și sos bechamel se prepară fără dificultate și va fi gata în circa o oră și 40 de minute.

Ingrediente pentru piept de pui cu ciuperci și sos bechamel:

  • 800 g piept de pui
  • 600 g ciuperci
  • 50 ml ulei
  • o legătură de pătrunjel verde, tocat
  • 1-2 legaturi de ceapă verde, tocată
  • cimbru verde, tocat
  • boia dulce
  • piper măcinat
  • sare

• Pentru sosul bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2 lingurițe de făină

Mod de preparare pentru piept de pui cu ciuperci și sos bechamel:

  • Curățați și spălați ciupercile, apoi le tăiați sub formă de feliuțe.
  • Încingeți uleiul în tigaie, adăugați ciupercile, ceapa verde, boiaua dulce și le căliți.
  • După ce s-au călit ciupercile, adăugați puțină apă și le lăsați să fiarbă înăbușit.
  • Spălați pieptul de pui, îl frecați cu sare, piper și cimbru, îl stropiți cu ulei și îl introduceți la cuptor, să se rumenească.

• Preparați sosul bechamel:

  • Fierbeți laptele.
  • Topiți untul, adăugați făina cernută, presărați sare și piper, apoi adăugați laptele fierbinte și amestecați ușor, încât să obțineți un sos ce are consistența ciulamalei.
  • Turnați sosul bechamel peste pieptul de pui, adăugați ciupercile călite și mai lăsați câteva minute totul la cuptor…
  • La servire, adăugați deasupra pătrunjel verde și cimbru verde.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente