Home / RETETE / Piept de pui cu sos de portocale

Piept de pui cu sos de portocale

Pieptul de pui cu sos de portocale este o reteta culinara savuroasa si foarte aromata, ideala meselor organizate in familie sau la petreceri.

Piept de pui cu sos de portocale

Pieptul de pui cu sos de portocale reprezinta o mancare usoara, dar consistenta, care se prepara repede si usor. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru piept de pui cu sos de portocale:

  • 2 piepturi de pui dezosate, fara piele, taiate pe jumatate
  • 300 ml supa de pui
  • 4 felii subtiri de prosciutto
  • 4 felii subtiri de Mozzarella
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 4 lingurite de ulei de masline
  • ¾ cana de suc proaspat de portocale
  • 1 lingurita de vin alb sec
  • 1 lingurita de salvie maruntita (proaspata sau uscata)
  • 1 lingurita de patrunjel maruntit (uscat)
  • ¼ lingura de tarhon maruntit (uscat)
  • 1 lingura de zahar brun
  • ½ lingura de pudra de ceapa
  • 1 praf de pudra de usturoi
  • ½ cana de compot de portocale

• Optional, pentru servit:

  • pastai fierte
  • paste Farfalle

Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de portocale:

  • Crestati pe lungime cate un buzunarel pe fiecare bucata de carne si il umpleti cu o felie de prosciutto si una de Mozzarella.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu si adaugati carnea de pui, pe care o rumeniti pe fiecare parte.
  • Adaugati supa, sucul proaspat de portocale, mustarul, vinul, salvia, patrunjelul, zaharul, pudra de ceapa, tarhonul si pudra de usturoi; ridicati temperatura, iar dupa primul clocot o micsorati, acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul sa fiarba timp de cinci minute sau pana cand s-a patruns carnea de pui, apoi adaugati compotul de portocale in tigaie si il lasati sa fiarba putin, sa devina sos…
  • Puteti servi acest fel de mancare impreuna cu pastai fierte si/sau paste Farfalle.

Pofta buna!

Loading..