Piure de cartofi si telina

169

Piureul de cartofi și țelină reprezintă o rețetă care este ușor de făcut, fiind o alegere inspirată atât în zilele de post, cât și la mesele bogate.

Piureul de cartofi și țelină este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă, care se poate consuma atât ca atare, cât și drept garnitură la fripturi.

Ingrediente pentru piure de cartofi și țelină:

  • 1 kg de cartofi curățați și tăiați în bucăți mari
  • 1 rădăcină mare de țelină curățată și tăiată în cuburi de circa 3 cm
  • ¼ cană de ulei de măsline
  • circa ½ cană de lapte de soia
  • 2 lingurițe de arpagic verde tocat
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Mod de preparare pentru pentru piure de cartofi și țelină:

  • Fierbeți bucățile de cartofii și țelină într-un vas acoperit cu capac, iar după primul clocot, reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc mic, până când s-au pătruns, aproximativ 20 de minute.
  • După ce s-au fiert bucățile de cartofii și țelină, scurgeți apa și le mai lăsați puțin pe foc, agitând vasul, cam 30 de secunde, pentru a se evapora surplusul de apă, după care le transferați într-un blender sau bol, ca apoi să le pasați sau zdrobiți.
  • În timp ce faceți piureul, adăugați treptat uleiul, apoi laptele de soia, până când ajungeți la textura dorită…
  • Adăugați arpagicul verde, usturoiul zdrobit, presărați sare și piper după gust, după care amestecați bine totul.

Poftă bună!