Placinta cu carne de pui in stil spaniol

152

Placinta cu carne de pui in stil spaniol reprezinta o reteta culinara ideala atat pentru a-i atrage pe cei mici la masa, cat si pentru pranzul de la birou sau pentru a fi preparata la sarbatori, datorita aspectului sau festiv.

Placinta cu carne de pui in stil spaniol

Placinta cu carne de pui in stil spaniol este o mancare satioasa, complexa, care imbina gustul carnii de pui cu cel al cartofilor, carnatului chorizo si mirodeniilor. Va prezentam cum puteti prepara doua placinte.

Ingrediente pentru placinta cu carne de pui in stil spaniol:

  • 2 fileuri de piept de pui, taiate in cubulete a cate circa 4 cm
  • 400 g cartofi curatati si taiati in cubulete a cate circa 4 cm
  • 2 fasii de aluat (25 x 25cm) decongelat
  • 1 carnat chorizo taiat in bucati de circa 1 cm pe diagonala
  • 1 praz tocat marunt
  • 60 ml de apa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ou batut usor
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • frunzele de la 1 fir de rozmarin

• Optional:

  • Pentru ornat: rozmarin proaspat
  • Pentru servit: smantana sau creme fraiche

Mod de preparare pentru placinta cu carne de pui in stil spaniol:

  • Puneti cartofii si apa intr-un vas termorezistent acoperit cu folie de plastic pe care il introduceti in cuptorul cu microunde si il lasati timp de circa opt minute pe functia High, incat sa se inmoaie cartofii, dupa care scurgeti apa.
  • Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, la o temperatura medie spre ridicata si prajiti un fileu de pui, cam patru-cinci minute sau pana cand capata o nuanta aurie, dupa care il transferati intr-un vas termorezistent; repetati procedeul si pentru celalalt fileu.
  • Adaugati bucatile de carnat chorizo in tigaie si le prajiti timp de  trei-patru minute, intorcandu-le ocazional, pana cand capata o nuanta de auriu deschis.
  • Adaugati prazul, cimbrul si rozmarinul, pe care le caliti prin metoda stir-fry, timp de doua-trei minute, dupa care adaugati si cartofii, amestecand bine timp de un minut si transferati continutul in vasul cu fileurile de pui si amestecati inca o data, apoi lasati sa se racoreasca usor timp de 30 de minute.
  • Incingeti cuptorul la 200°C si intindeti in tava hartie de copt; asezati o fasie de aluat, adaugati in mijloc jumatate din cantitatea cu carne de pui sub forma rotunda, lasand libera marginea de trei cm, pe care o impaturiti ulterior spre centru, incat sa se inchida partial, lasand mijlocul desfacut. Repetati procedeul si cu restul de aluat si umplutura, pentru a mai face inca o placinta. La final, ungeti cu ou marginile placintelor si le introduceti la cuptor pentru 30-35 de minute…
  • Optional, decorati cu rozmarin si serviti cu smantana sau creme fraiche.

Pofta buna!