Plăcintă cu nucă de cocos

Share

Plăcinta cu nucă de cocos reprezintă un desert minunat, absolut delicios, ideal ocaziilor speciale.

Placinta cu nuca de cocos

Plăcinta cu nucă de cocos este o alegere foarte bună pentru zilele în care doriți să preparați ceva dulce și exotic. Această versiune presupune un blat preparat acasă, dar poate fi substituit cu foi de aluat din comerț.

Ingrediente pentru plăcintă cu nucă de cocos:

• Pentru blat:

  • 2 căni de făină
  • 2/3 cană cu margarină/unt la temperatura camerei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 6 linguri de apă rece

• Pentru crema de cocos:

  • 5 căni fulgi de nucă de cocos
  • 1/2 cană de frișcă
  • 4 gălbenușuri
  • 4 linguri de unt nesărat
  • 5 căni cu lapte
  • 1 + 1/3 cană zahăr granulat
  • 4 pliculețe de zahăr vanilat
  • 8 linguri de amidon
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1/2 linguriță de sare

• Opțional: frișcă

Mod de preparare pentru plăcintă cu nucă de cocos:

• Preparați blatul:

  • Puneți într-un bol făina, sarea și margarina/untul, pe care le amestecați bine.
  • Adăugați apa și frământați până când obțineți un aluat omogen, apoi formați o bilă pe care o întindeți.
  • Încingeți cuptorul la 250º C, timp de 10 – 15 minute.
  • Așezați hârtie de copt într-o tavă și așezați foaia de aluat, pe care o înțepați apoi cu furculița din loc în loc, încât să nu se formeze bule de aer când se va coace.
  • Introduceți tava în cuptor și lăsați aluatul la copt până când capătă o nuanță maronie.

• Coaceți fulgii de cocos:

  • Încingeți cuptorul la 150ºC și așezați hârtie de copt într-o tavă.
  • Împrăștiați o cană și jumătate de fulgi de nucă de cocos, introduceți tava în cuptor și o lăsați până când nuca de cocos capătă o nuanță aurie.

Preparați crema de cocos:

  • Într-un bol, amestecați laptele cu frișca și gălbenușurile.
  • Într-un alt bol, adăugați zahărul, amidonul, sarea, pe care le amestecați, după care adăugați amestecul cu lapte preparat anterior; amestecați bine compoziția să se omogenizeze, apoi lăsați la fiert la bain-marie, amestecând încontinuu până când începe să clocotească.
  • După primul clocot, reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de un minut, timp în care continuați să amestecați.
  • Apoi, dați compoziția deoparte să se răcorească, amestecând din când în când.
  • După ce s-a răcit, adăugați untul, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă și restul de fulgi de nucă de cocos.

• Asamblați:

  • Puneți crema de cocos peste foaia de aluat cald, apoi o lăsați la răcit.
  • Presărați deasupra nuca de cocos coaptă, după care tăiați plăcinta în mai multe bucăți egale.

• Serviți rece.

• Opțional, puteți adăuga frișcă deasupra…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news