Home / RETETE / Retete dulciuri / Patiserie / Prajitura amandina

Prajitura amandina

Prajitura amandina este un desert delicios daca este facut in casa, prajitura care se gaseste la cofetarie fiind total diferita de cea preparata acasa.

Prajitura amandina

Prajitura amandina este ideala pentru sarbatori, aniversari, petreceri cu prietenii si familia, gratie gustului ei bogat de ciocolata.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri cacao
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei.

Ingrediente pentru sirop:

  • 500 ml apa
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita rom
  • 1 lingurita ness

Ingrediente pentru crema:

  • 270 grame unt
  • 200 grame ciocolata amaruie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru fondant:

  • 250 grame zahar
  • 125 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa

Mod de preparare:

  • Prajitura amandina este un deliciu, daca se prepara corect. Pentru a face blatul se vor separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate pana se obtine o spuma mai tare, moment in care galbenusurile se vor adauga pe rand, pana cand se integreaza si faina, cacaua si praful de copt. Blatul se va lasa la cuptor pret de 20 de minute, pana trece testul scobitorii.
  • In acest timp, se va pregati siropul. Se vor amesteca apa cu zaharul dandu-se in clocot, dupa care se adauga mierea si se lasa la fiert pret de trei minute, dupa care se opreste focul si se adauga nesul si esenta de rom.
  • Pentru a obtine crema se va topi ciocolata si se va freca untul spuma, adaugandu-se ulterior ciocolata topita si racita, dupa care se adauga cacaua si se omogenizeaza. Se va insiropa blatul, dupa care se va asambla prajitura si se va lasa la frigider.
  • Pentru prepararea fondantului se va pune apa si zaharul la foc si se va amesteca pana se obtine fondantul. Intr-un vas cu apa rece se va scufunda bolul in care se afla fondantul pana incepe sa se albeasca la culoare, moment in care se adauga cacaua si se omogenizeaza.
  • Dupa ce se raceste la frigider timp de zece minute fondantul, se va pune cate o bulina de fondant pe fiecare felie de prajiturica…

Pofta buna!