Prajitura cu dovleac

Share

Prajitura cu dovleac este o reteta culinara ce se potriveste atat desertului, cat si micului dejun, fiindca este o prajitura satioasa, aromata si consistenta.

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac se prepara usor si poate constitui pachetelul pentru pranzul de la birou sau prajitura de la finalul saptamanii pe care sa o impartiti cu familia.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 grame faina alba
  • 1 ou
  • ulei de masline
  • apa

Ingrediente pentru sos:

  • 300 grame smantana
  • 4 catei de usturoi
  • cascaval ras
  • branza Camembert rasa
  • piper

Ingrediente pentru prajitura cu dovleac:

  • 300 grame dovleac ras
  • 2 rosii
  • 1 mana de parmezan

Mod de preparare pentru prajitura cu dovleac:

  • Prajitura cu dovleac se prepara usor si repede, rezultatul fiind unul deosebit de aromat. Se va coace aluatul pentru baza prajiturii. Se va amesteca asadar, faina cu oul si cu foarte putina apa, dupa care se va adauga o lingura de ulei, dupa care se va lasa totul la rece, timp in care se va prepara sosul.
  • Pentru a obtine sosul, se va amesteca smantana cu branza, cu usturoiul si cu mirodeniile.
  • Ulterior, se va scoate coca din frigider si se va intinde, dupa care se va aseza intr-o tava care va fi unsa intai cu unt.
  • Se va lasa la cuptor zece minute, iar cand va fi gata se va unge cu ulei de masline si se va presara cu parmezan, dupa care se va adauga dovleacul ras si se unge dovleacul cu sos. Se va decora cu felii de rosii…
  • Se va lasa la cuptor pret de 40 de minue si se va servi cu salata verde.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news