Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajituri de casa / Prajitura negresa

Prajitura negresa

Prajitura negresa este un desert pufos si fin, ce va reprezenta atractia mesei organizate indiferent de ocazia petrecerii sau a sarbatorii.

Prajitura negresa

Prajitura negresa se prepara usor, din ingrediente la indemana oricui si este un desert delicios, care va fi pe placul tuturor.

Ingrediente pentru prajitura negresa:

  • 250 grame margarina
  • 50 grame cacao
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 2 cani zahar
  • 1 cana si ¾ de faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • jumatate cana lapte

Ingrediente pentru crema ganache (optional):

  • 250 grame frisca lichida
  • 250 grame ciocolata

Mod de preparare pentru prajitura negresa:

  • Prajitura negresa este o prajitura usor de preparat, foarte pufoasa si foarte fina, pe placul tuturor. Se vor pune pe foc margarina amestecata cu zahar, cacao si lapte si se va amesteca incontinuu, pana se topesc margarina si zaharul.
  • Se va lasa la racit si se vor adauga galbenusurile pe rand, dupa care se vor bate albusurile cu sare si se vor incorpora in aluat, la final adaugandu-se faina si praful de copt. Se va lasa la cuptor pana trece testul scobitorii.
  • Crema ganache se poate folosi in locul glazurii. Se va pune la foc mic frisca lichida si, cand este aproape de fierbere se adauga ciocolata, amestecandu-se. Se va lasa la congelator pret de 20 de minute, dupa care se pune deasupra prajiturii.

Pofta buna!