Home / RETETE / Pui aromat la gratar

Pui aromat la gratar

Puiul aromat la gratar este o reteta culinara usor de preparat, ideala cand ne intalnim cu prietenii la un gratar fie in gradina noastra, fie intr-un spatiu special amenajat pentru gratar.

Pui aromat la gratar

Puiul aromat la gratar este o mancare foarte sanatoasa, ideala si persoanelor care tin regim, fiind in acelasi timp satioasa, dar si foarte aromata. 

Ingrediente:

  • 1 pui de 1,3 kilograme
  • bere sau apa pentru a-l stropi
  • 2 lamai

Ingrediente pentru marinada:

  • ulei de floarea-soarelui sau de masline
  • boia de ardei
  • usturoi
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare:

  • Pentru a obtine un pui intreg aromat la gratar, trebuie sa se asezoneze puiul foarte bine, fiindca mirodeniile sunt secretul unei retete delicioase. Prin urmare, se vor amesteca ingredientele necesare prepararii marinadei si se unge puiul cu amestecul rezultat, lasandu-se la rece pret de 30 de minute.
  • Dupa acest pas, se va pune puiul pe gratar si se va lasa cate cinci minute pe fiecare parte in centrul gratarului, dupa care se va lasa la focul mai mic de pe margini, intocandu-se din cand in cand.
  • Se va stropi cu apa sau bere, dupa preferinta.
  • Dupa ce se ia de pe gratar, se va acoperi cu folie de aluminiu pana se raceste, apoi se va servi cu sucul de lamaie si se va stropi cu boia si ulei…

Pofta buna!

Loading..