Puiul cu lamaie si cuscus cu masline si fructe reprezinta o mancare slaba in grasimi, dar cu gust proaspat, care se poate prepara in mai putin de 30 de minute.
Ingrediente pentru pui cu lamaie si cuscus cu masline si fructe:
- 4 piepturi de pui fara os si fara piele
- zeama de la 2 lamai
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura fulgi de ardei iute
- 3 catei de usturoi
- 250 ml de supa de pui, fierbinte
- 200 grame de cuscus
- 85 grame de stafide
- 85 grame de masline fara samburi
- 400 grame de naut
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare pentru pui cu lamaie si cuscus cu masline si fructe:
- Puiul cu lamaie si cuscus cu masline si fructe este usor de preparat. Piepturile de pui se vor aplatiza si se vor taia pe orizontala.
- Se vor amesteca zeama de lamaie, uleiul de masline, fulgii de ardei iute si usturoiul. Jumatate din acest amestec se va pune peste pui, lasandu-se la marinat un sfert de ora.
- Intr-un bol se vor pune cuscusul si stafidele si se va turna peste supa fierbinte. Bolul se va acoperi cu o folie alimentara timp de cinci minute.
- Bucatile de pui se va scoate din marinada si se vor praji timp de patru minute, pana cand devin aurii…
- Cuscusul se va amesteca cu o furculita, iar maslinele, nautul, patrunjelul si restul de marinada se vor adauga ulterior.
Pofta buna!