Pui cu pasta de curry in stil thailandez

Share

Puiul cu pasta de curry in stil thailandez este o reteta care se prepara usor, iar gustul acestei mancari este inconfundabil datorita aromelor indraznete.

Puiul cu pasta de curry in stil thailandez este o reteta mai indrazneata care imbina aromele noastra traditionale cu cele mai exotice, precum curry si laptele de cocos.

Ingrediente pentru pui cu pasta de curry in stil thailandez:

  • 300 g de orez Basmati
  • 500 g carne de pui taiata in cubulete de circa 3 cm
  • 500 g amestec de legume
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 1/2 lingurita de pulbere de Kaffir (frunze de lamaie verde maruntite)
  • 1 lingurita de ulei
  • ¼ cana de pasta curry verde
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita de sos de peste
  • 1 lingurita de suc de lime
  • 1 ardei chili rosu feliat
  • 1 legatura de lemon grass (citronela)

Mod de preparare pentru pui cu pasta de curry in stil thailandez:

  • Fierbeti orezul Basmati conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Incingeti o lingurita de ulei intr-o tigaie adanca la temperatura medie spre ridicata. Adaugati pasta de curry si o fierbeti timp de unul-doua minute, agitand tigaia frecvent, apoi turnati si laptele de cocos si amestecati pana se omogenizeaza.
  • Cand incepe sa clocoteasca, adaugati carnea de pui, scadeti temperatura si o lasati sa fiarba la foc mic, apoi adaugati si legumele, pe care le mai lasati inca trei-patru minute.
  • Adaugati sosul de peste, zaharul brun, sucul de lime si o jumatate de lingurita de pulbere de Kaffir (frunze de lamaie verde maruntite), dupa care mai lasati pe foc timp de un minut.
  • Serviti cu orez si adaugati deasupra lemongrass si ardei chili feliat…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news