Pui cu sos de nuci la cuptor

Share

Puiul cu sos de nuci la cuptor este o reteta de inspiratie turceasca.

Pui cu sos de nuci la cuptor

Puiul cu sos de nuci la cuptor presupune taierea puiului in fasii si amestecarea lor in sos.

Ingrediente pentru pui cu sos de nuci la cuptor:

  • 8 pulpe de pui
  • 175 grame nuci
  • 150 ml supa de pui
  • 50 ml smantana
  • 6 paini tip pitta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • chimion
  • boia de ardei
  • 1 lamaie stoarsa
  • coriandru

Mod de preparare pentru pui cu sos de nuci la cuptor:

  • Puiul cu sos de nuci la cuptor se prepara usor si repede. Se va amesteca puiul cu mirodeniile si se va lasa la cuptor 40 de minute. In acest timp, se va rupe painea in bucati si se va aseza intr-un bol mai mic, turnandu-se deasupra cateva linguri de supa de pui.
  • Intre timp, se vor praji nucile, fara ulei.
  • Dupa aceasta, se vor praji ceapa si usturoiul pana se vor inmuia.
  • Intr-un blender se va pune pitta inmuiata si amestecul de ceapa cu usturoi si o parte mai mare din nuci.
  • Deasupra se va turna supa de pui si se va mixa pana se va forma o pasta grunjoasa.
  • Se va pune pasta inapoi in vas si se vor adauga smantana si suc de lamaie, plus mirodenii…
  • Puiul se va servi cu sos de coriandru si nuci presarate pe deasupra.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news