Home / RETETE / Pui la cuptor cu ardei si branza

Pui la cuptor cu ardei si branza

Puiul la cuptor cu ardei si branza reprezinta o reteta ideala, pentru ca ofera o sursa importanta de fier, chiar daca asigura doar o cincime din necesarul zilnic de calorii.

Pui la cuptor cu ardei si branza

Puiul la cuptor cu ardei si branza reprezinta o mancare savuroasa si satioasa, care se prepara usor.

Ingrediente pentru pui la cuptor cu ardei si branza:

  • 500g pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 100g branza (la alegere: Feta, Ricotta, Halloumi, Tofu sau branza de capra)
  • 2 ardei grasi copti si conservati la borcan
  • 2 cepe rosii taiate in sferturi
  • 50g seminte de pin coapte
  • 2 lingurite de pasta Harissa
  • 1 lingurita de otet din vin rosu

• Pentru servire:

  • 200g cuscus fiert

Mod de preparare pentru pui la cuptor cu ardei si branza:

  • Incingeti cuptorul la 200ºC.
  • Puneti intr-un bol pasta Harissa si otetul, le amestecati, iar apoi adaugati carnea de pui si ceapa, pe care transferati apoi intr-o tigaie adanca, pe care o lasati pe foc timp de 35 de minute, amestecand cel putin o data.
  • In ultimele zece minute, adaugati ardeii taiati in bucati mari si branza, iar inainte de a lua tigaia de pe foc, presarati si semintele de pin coapte…
  • Serviti alaturi de cuscus, impreuna cu zeama din tigaie.

Pofta buna!